Ofte stillede spørgsmål


Før du kontakter os, ville det være meget nemmere for dig, hvis svaret på dit spørgsmål var fyldestgørende i 2-3 afsnit herunder.
Skulle du stadig have spørgsmål som du ikke ser her, eller er svarene ikke fyldestgørende, så kontakt os endelig!

Hvad er GWO Basic Safety Training (BST)?

GWO Basic Safety Training (BST) er en certificeret sikkerhedsuddannelse for personer der arbejder i vindmøllebranchen. Standarden er udarbejdet af Global   Wind Organisation (GWO).

GWO er en organisation bestående af vindmøllefabrikanter, vindmølleejere og energiselskaber som har udarbejdet en international fælles anerkendt standard, der er et minimumskrav. GWO-standarden sikrer en fælles sikkerhedsuddannelse og dermed et højt sikkerhedsniveau.

Hvad er GWO Basic Technical Training (BTT)?

GWO Basic Technical Training (BTT) giver deltagerne de grundlæggende tekniske og
sikkerhedsmæssige færdigheder I   brugen af mekanik, el og hydraulik, som er forudsætningen for at udføre arbejde på vindmøller, onshore og offshore.

Hvad er WINDA?

WINDA er GWO’s nye online uddannelsesstatus database. WINDA er designet til at være en enkel, intuitiv og sikker måde at få adgang og kontrollere din GWO træning.

WINDA er et kraftfuld simpelt værktøj, der hjælper dig med at holde styr på din uddannelsesstatus, så du kan fokusere på dit arbejde.

WINDA vil minde dig om, når din træning er ved at udløbe, så du kan sørge for at du får genopfriskningskurser i tide.

I WINDA kan arbejdsgiverne kontrollere gyldigheden af din GWO træning ved at slå dit WINDA ID op hurtigt og sikkert.

Træningsudbyderne vil i stedet for at udstede et certifikat til dig eller din arbejdsgiver, uploade et certifikat til din WINDA profil, der vil være med dig overalt og tilhører dig.

Hvad er et WINDA ID?

Da træningsudbyderne er forpligtet til at uploade certifikater til din WINDA profil, skal du registrere en deltager profil i WINDA.

Du må kun registrere én deltager profil i WINDA.

Når du har afsluttet din registrering i WINDA, vil du modtage et WINDA ID. Dette WINDA ID er specielt til dig. Du skal give dit WINDA ID til trænings udbyderne, så de kan uploade dine certifikater. Arbejdsgivere kan slå op og kontrollere din træning ved hjælp af dit WINDA ID.

Hvordan registrere jeg mig i WINDA?

Gå ind på https://winda.globalwindsafety.org/ og klik Register.

Vælg at registrere som deltager og udfyld de relevante områder i registreringsformularen.

Accepter Vilkår og betingelser, samt Datapolitik og klik på “Registrering“.
Du vil nu modtage en mail med et aktiveringslink.

Gå ind i din e-mail indbakke, åben e-mailen, og klik på aktiveringslinket.

Aktiveringslinket vil sende dig til WINDA, hvor du vil blive spurgt om at lave et password. Dit password er personligt og skal indeholde mindst 8 bogstaver/cifre.

Efter du har valgt et password, klik på “Aktiver og Login“.

Din konto er nu aktiv, og du kan få træningsdokumentation føjet til din profil og lede efter andre WINDA ID. Du kan se dit eget WINDA ID i øverste højre hjørne, når du er logget på WINDA.

Hvor finder jeg mit certifikat i WINDA?

Når du logger ind på WINDA, kan du trykke på ”Training Record”. Her kan du se hvilke GWO kurser du har gennemført og hvornår de udløber. Her finder du også en download knap ”Download training  certificate”, hvor du kan hente dit certifikat.

Hvordan kommer jeg ind i vindmøllebranchen?

Screening (Hvad er den rette vej for mig?)

Vindmølle- og Servicemontør uddannelsesforløb

GWO Sikkerhedskurser

Ansøgning og jobsamtaletræning forløb IWAL

Kontakt evt. Tom Larsen på tlf. 27 15 29 00.

Er IWAL optaget på positivlisten?

Ja. IWAL blev optaget på positivlisten for De Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR Sjælland), forløb nr. 74 – Servicemontøruddannelse – Vindmøller.

Tilbyder IWAL overnatning?

IWAL tilbyder overnatning i hus, som er i tilknytning til IWAL. Her får du eget værelse med opredning, fælles toilet/bad samt køkken, hvor du har mulighed for at lave din egen mad. For yderligere     oplysninger samt priser kontakt os.

Herudover kan IWAL være behjælpelig med at finde overnatning i området, hvis man ønsker det.


Ønsker du yderligere information, er du velkommen til at kontakte os.

Tlf: +45 5467 6078

Mail: info@iwal.dk